Om branden te voorkomen dienen we het aantal brandweermannen zo laag mogelijk te houden. Niet logisch toch.

Om branden te voorkomen dienen we het aantal brandweermannen zo laag mogelijk te houden. Niet logisch toch.

Branden blussen door het aantal brandweermannen zo laag mogelijk te houden…

Bij een brand is het gehalte aan brandweermannen hoog.
Hoe groter de brand hoe meer brandweermannen er opgeroepen worden om de brand meester te maken.
Een hoog brandweermannengehalte is dus gerelateerd aan de ernst van de zaak.
Om branden te voorkomen is het dus belangrijk om het gehalte aan brandweermannen zo laag mogelijk te houden.

Deze preventiemaatregel klinkt onlogisch toch?

 

Een dergelijk soort onjuiste “logica” als bovenstaand brandweermannen-verhaal is de basis van de opvatting
dat we er voor moeten zorgen om het cholesterol-gehalte zo laag mogelijk te houden ter preventie van hart- en vaatziekten.

Cholesterol wordt net als witte bloedlichaampjes aangemaakt ter bescherming

Het lichaam maakt cholesterol aan ter bescherming van hart- en bloedvaten, juist als noodmaatregel tot behoud van het lichaam.
Net zoals het lichaam witte bloedlichaampjes aanmaakt om infecties te weren.

Waarom is een geneesmiddel tegen witte bloedlichaampjes (bio)logisch gezien onzin en een geneesmiddel wat cholesterol verlaagt geen biologische onzin?

 

De juiste Cholesterol logica

Niet het cholesterol verlagen

maar de oorzaak aanpakken!

 

9 feiten over cholesterol

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]1[/av_dropcap2] Cholesterol is geen dodelijk gif, maar van vitaal belang voor de constructie en het functioneren van alle lichaamscellen. Cholesterol is ‘goed’ noch ‘slecht’. Het cholesterolgehalte van het bloed wordt bepaald door talrijke factoren, zoals stress, lichamelijke activiteit, gewichtsverandering en roken.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]2[/av_dropcap2]. Een hoog cholesterol veroorzaakt atherosclerose (‘aderverkalking’) en hartinfarcten, zo wordt algemeen beweerd. Talrijke studies hebben echter laten zien dat mensen met een laag cholesterol net zo veel aderverkalking ontwikkelen als mensen met een hoog cholesterol.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]3[/av_dropcap2] Ons lichaam produceert 3 a 4 keer zoveel cholesterol als we met de voeding binnen krijgen. De productie stijgt wanneer we te weinig cholesterol eten en neemt af zodra onze voeding meer cholesterol bevat. Dit verklaart waarom het zo moeilijk is het cholesterolgehalte met de voeding te beinvloeden.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]4[/av_dropcap2] Cholesterol en verzadigd vet in de voeding hebben niets te maken met de ontwikkeling van atherosclerose of het risico op een hartinfarct. Meer dan 30 wetenschappelijke studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat infarctpatiënten in de periode voorafgaand aan hun infarct niet meer vet hebben gegeten dan gezonde mensen.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]5[/av_dropcap2] Cholesterolverlaging met de medicijnen die werden gebruikt vóór de introductie van de statines, kan het risico te overlijden aan een hartinfarct niet verlagen; bovendien zijn deze medicijnen schadelijk voor de gezondheid en kunnen ze het leven verkorten.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]6[/av_dropcap2] De nieuwe klasse cholesterolverlagers, de statines, verlagen het risico op een hartinfarct, maar het effect is erg zwak en heeft niets met cholesterolverlaging te maken. Helaas zijn statines ook kankerverwekkend, tenminste in proefdieren. Of ze ook voor mensen kankerverwekkend zijn, weten we nog niet zeker, omdat de statines pas tien jaar worden gebruikt. Roken leidt ook niet binnen tien jaar tot longkanker.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]7[/av_dropcap2] Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor minder dan 10 % van degenen die overlijden aan een hartinfarct. Daarentegen beschermt een hoog cholesterol tegen infecties en leven oudere mensen met een hoog cholesterol langer dan oudere mensen met een laag cholesterol.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]8[/av_dropcap2] Veel van deze feiten zijn gedurende de laatste decennia gepresenteerd in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar slechts weinigen zijn ervan op de hoogte.

[av_dropcap2 color=”red” custom_bg=”#444444″]9[/av_dropcap2] De reden dat het publiek, artsen en de meeste onderzoekers hier nog nooit van hebben gehoord, is dat studies die de cholesterolhypothese tegenspreken, worden genegeerd of verkeerd worden geciteerd in de wetenschappelijke literatuur.

Meer lezen:

Lees HIER een zeer leesbaar stuk over het-cholesterol-is-slecht-sprookje van medisch journalist Melchior Meijer.
Lees, huiver, word boos en doe er je voordeel mee.
Er is ook een link naar de video van cholesterolspecialist Dr. Uffe Ravnskov (engelstalig)

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2]Lees hier het volledige artikel waarin deze 9 feiten uitvoerig worden uitgelegd op basis van wetenschappelijke onderzoeken.

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2]Meer blogberichten over cholesterol

[av_dropcap2 color=”green” custom_bg=”#444444″]![/av_dropcap2]Verzadigd vet toch niet ongezond