Voedselkrijger wint tweede dunne doos van Linda de Mol. Terecht!

Voedselkrijger
Een opmerkelijke terechte nieuwe winnaar van de dunne doos van Linda de Mol.

‘Voedsel Krijger’. Ze is hoogopgeleid, begin 40, helaas in de WAO, krijgt wekelijks een pakket eten en drinken van de Voedselbank en twittert daarover.
zie Voedselkrijger op twitter

Ik citeer uit het bericht van Voedselkrijger:

Ik ben dankbaar voor wat ik krijg, maar in het pakket afgelopen week zat alleen maar snoep. Geen groente of brood, maar 8 Twixen, 6 van die setjes vanillepudding van Mona (dat zijn dus 12 puddinkjes), borrelnootjes (2 zakjes) 1 gevulde koek en 20 blueberry muffins.
Kortom, in voedselopzicht schiet dat niet op. Buiten dikmakers, zijn de producten ook ongezond. Uiteraard heb ik er niet van gegeten.

Lees verder het volledige bericht en de vele reacties: http://www.lindamagazine.nl/2012/06/15/wie-wint-vandaag-de-dunne-doos-2/#comment-94003

Ik hoop dat dit bericht bij velen de ogen doet openen. Goed bezig Linda.magazine! Linda.Magazine op twitter

Als mensen een voedselpakket krijgen met alleen maar NON-food dan raken mensen juist ONDERvoed. Met honger en allerlei gezondheidsklachten als gevolg.
Een voedselpakket met eieren, noten, fruit en groenten is pas echte voeding.
Dit eiwitrijk eten vol met vitamines en mineralen voedt de mensen en maakt niet hongerig.
Oproep aan de voedselbank: geef voedselkrijger de tomaten waar ze zo gek op is!

Geplaatst in algemeen, berichten uit de media en getagged , , , ..

3 Reacties op Voedselkrijger wint tweede dunne doos van Linda de Mol. Terecht!

 1. Grytsje

  Hallo,

  Hier wil ik toch graag even op reageren.
  Ik zelf ben vrijwilliger bij de voedselbank en ik vind dit bericht wel vrij negatief overkomen.
  De oproep aan de voedselbank moet je eigenlijk oproepen aan de gevers, de gewone maatschappij, iedereen om ons heen dus. Het is dus niet de verantwoordelijkheid van de voedselbank, maar van ons allemaal.
  De voedselbank regelt alleen, dat de pakketten samengesteld worden en bij de juiste mensen terecht komt.
  Als voedselbank ben je afhankelijk van de gevers. Hier wordt gelukkig veel actie gevoerd door kerken in de buurt. En 1 keer per maand kan iedereen zelf gezond voedsel brengen bij de voedselbank (hier zijn lijsten van). Hier zien de pakketten er altijd heel goed uit. Veel brood van de bakkers hier, fruit, aardappelen en groente van de boeren. Let wel, die brengen het allemaal gratis.
  Ik vind mensen die er kritiek op hebben, doe er zelf iets aan. Start een actie en lever gezonde dingen. Want iedereen kan meehelpen.
  Hier is bv een oud tuinder bezig tomaten te kweken voor de voedselbank.
  Ik vind het allemaal heel dankbaar werk en merk dat de voedselbank hier veel steun van de omgeving krijgt, allemaal vrijwillig.
  Wanneer de voedselbank geen gezonde dingen kan leveren, dan ligt dat toch echt aan de omgeving en aan ons allemaal dus.

 2. Voedsel Krijger

  Hartelijk dank voor bovenstaand bericht.
  Ik wil alleen graag 1 opmerking maken. De voedselbank is een initiatief van vrijwilligers en in beginsel zonder budget. Zij zijn afhankelijk van giften van mensen & bedrijven, zowel in voedsel als financieel. Als zij van bedrijven toetjes over datum en snoep over datum krijgen is dat wat in de pakketten komt, gezond of niet. De voedselbank is dus eerder een doorgeefluik. Denk gerust mee; hoe kan voedselbank mensen & bedrijven bewegen om gezonder voedsel te doneren en meer geld te doneren om vers voedsel te kopen voor in de pakketten. De voedselbank medewerkers worden zelf ook neit blij als ze 8 twixen in 1 pakket moeten doen omdat er niets anders binnen kwam….

  • Hoi Krijgertje,
   Ik vind je naam heel stoer en je reactie heel terecht op Linda lijnt! Ken je die boer nog die op TV kwam, hij deelde zijn rode kolen uit, gratis!
   Idee: via ruilnetwerk , via overschot bij boeren, kunnen voedselbanken hopelijk ook aan verse producten komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>